Дніпропетровщина посилить співробітництво з Болгарією

29.10.2014 16:57   -
Автор:

29 жовтня голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод у Києві провів робочу зустріч з Надзвичайним і повноважним Послом Республіки Болгарія в Україні Красіміром Мінчевим. Сторони обговорили перспективні напрямки співпраці у 2015 році.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Мова йшла про налагодження ділових та партнерських відносин між Дніпропетровщиною та Смолянською областю Болгарії. Також є домовленість щодо спільних проектів у культурній сфері. Зокрема, наступного року Болгарія прийматиме у себе виставки «Петриківський розпис – колір традицій» і «Таємний світ символів Михайла Сапожнікова», які зі своїх фондів готовий надати Дніпропетровський художній музей. Експозиції будуть представлені як у регіональних мистецьких закладах, так і на національному рівні.
«Співпраця Дніпропетровщини та Болгарії є дуже перспективною, адже наші регіони мають чимало цікавих напрацювань, які можна реалізувати в обох країнах. Ми співпрацюємо у сферах обслуговування, бізнесу, туризму, а відкриття візового центру цієї республіки у Дніпропетровську посприяло ще більш активному налагодженню ділових, підприємницьких та культурних зв’язків між нашими регіонами та відкрило додаткові можливості для жителів області. Ми зацікавлені у активізації співпраці наступного року, готові переймати кращий досвід інших європейських держав», – зазначив Євген Удод.