Дніпропетровщина буде впроваджувати польський досвід об`єднання громад

11.06.2015 16:52   -
Автор:

З 8 по 12 червня представники обласної ради, районів, міст регіону та проекту DESPRO, які працюють над впровадженням реформ та децентралізації влади, зокрема, над об`єднанням громад перебувають на стажуванні у воєводстві Нижня Сілезія (Польща). Дніпропетровська делегація знайомиться з польським досвідом реформування, щоб втілити його у нашому регіоні.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу облради.
«Децентралізація це – один з головних принципів розвитку демократичної держави і громадянського суспільства. Польська сторона, яка є взірцем у цьому процесі, буде сприяти нам у втіленні реформ на Дніпропетровщині. Їх досвід вважається найбільш успішним і прийнятним для нас. Дніпропетровщина першою в Україні отримала Перспективний план формування територій громад, який ми затвердили на минулій сесії облради. Тепер першочергове завдання – зробити об`єднання «під ключ». Ми хочемо сформувати самодостатні територіальні громади і поліпшити якість адміністративних послуг для населення. Таким чином наші території мають отримати більшу фінансову та адміністративну незалежність разом зі збільшенням відповідальності перед мешканцями», – зазначив голова облради Євген Удод.
Читайте також: Дніпропетровщина відновлює економічне партнерство з країнами Євросоюзу
Протягом тижня у ході зустрічей з керівництвом, депутатами, представниками місцевого самоуправління воєводства, експертами в області децентралізації дніпропетровська делегація ознайомиться із структурою та завданнями самоуправління на рівні воєводства, повітів, гмін, формуванням бюджетів, фінансовими завданнями кожної адміністративної одиниці, інструментами підтримки економічного розвитку місцевих органів влади тощо.