Дніпро зайняв лише 27 місце в рейтингу прозорості серед 100 міст України

19.09.2018 15:00   -
Автор:

Дніпро отримав лише 7,7 балів із 20 можливих за прозорість інвестиційного сектору за Рейтингом прозорості інвестиційного сектору серед 100 міст України та зайняв 27 місце. Такими є результати дослідження, проведеного за методологією українського представництва міжнародної антикорупційної мережі Transparency International.
Про це повідомляє інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на пресс-службу організації.
Проект TI Ukraine направлений на те, щоб підняти прозорість на рівні міста в інвестиційному секторі. Були проаналізовані сайти міських рад за 17 показниками, які відображають інвестиційну сферу (наявність геопорталу, наявність інвестиційного паспорту міста та інше).
Координатори проекту відзначили, що Дніпро має потенціал до підвищення в рейтингу прозорості інвестиційного сектору та порадили підключити місто до платформи BRDO, яка допомагає людям відкрити власний бізнес, адже це зменшить бюрократичну тяганину.
Додатково Дніпру потрібно створити геопортал міста, ухвалити та профінансувати програму підтримки підприємництва, прийняти рішення про запровадження електронних аукціонів для продажу прав на розміщення сезонної торгівлі. На думку координаторів, все це в комплексі має зробити інвестиційний сектор міста прозорішим та сприятиме збільшенню кількості бізнесу в місті.