Дніпро святкує 30-ту річницю Незалежності України

24.08.2021 11:51   -

Зранку 24 серпня біля пам’ятника Тарасові Шевченку у Дніпрі провели церемонію покладання квітів з нагоди 30-ї річниці Незалежності України. У заході взяли участь заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів щодо цифрової трансформації Костянтин Цепенніков, представники обласної влади, молодіжної ради Дніпра.

«Сьогодні визначний день для нашої країни – святкуємо 30-річчя її незалежності. Важливо щодня пам’ятати, якою ціною вона здобута і як зараз її відстоюємо. Треба любити Україну і розвивати її майбутнє. Зі святом!» — сказав Костянтин Цепенніков.

Покласти квіти до пам’ятника прийшов і його автор – видатний майстер, скульптор, почесний громадянин Дніпра Володимир Небоженко: «У День Незалежності України куди йти, як не до Шевченка – нашого пророка, батька. Український народ важко виборов незалежність для своєї країни. І, на жаль, у нинішні часи ворог на неї посягає. Але наш народ – сильний, і ми обов’язково вистоїмо!».

У Дніпрі сьогодні відбудеться низка розважальних заходів, серед яких флешмоб на оглядовому майданчику парку ім. Т. Г. Шевченка «Дніпро – місто патріотів!», де розгорнуть 50-метровий прапор України, а також проходитимуть святкові акції та фестивалі.