Дніпро провів форум «Освіта Дніпропетровщини 30: вектори якості та успіху»

19.08.2021 13:32   -

На Дніпропетровщині пройшов серпневий форум «Освіта Дніпропетровщини 30: вектори якості та успіху». Понад 150 педагогів з усієї області зібрались, аби обговорити найактуальніші освітні питання, – повідомляє ДніпроОДА.

«Напередодні нового навчального року зустрілися з освітянами Дніпропетровщини на обласному форумі. Обговорили найбільш актуальніші питання сучасної освіти, які потребують вдосконалення та нашої спільної роботи», – сказала заступниця голови облдержадміністрації Ольга Горб. 

На форумі зібралися представники обласної влади, райдержадміністрацій, профспілки працівників освіти та науки, керівники шкіл, вчителі. Роботу розпочали креативним танцювальним флешмобом «Ти у мене єдина».

Далі на учасників чекали виступи експертів, робота у групах на локаціях, презентації та обговорення.

«Кам’янському району випала локація «Інституційні форми здобуття освіти». Вирішили підійти креативно і організували роботу у формі кафе. «Страви» у нас освітянські – індивідуальні форми освіти, сімейне навчання, створення брендінгу школи», – розповіла учасниця форуму Тетяна Онищенко.

Говорили учасники форуму і про малокомплектні школи, формування мережі академічних ліцеїв, створення опорних шкіл. А ще про роботу під час пандемії, вакцинацію педагогів, дошкільну освіту й протидію булінгу.

«Разом з колегами підняли дуже актуальні питання. Зокрема, до кого звертатися за співпрацею, як працювати з батьками та мотивувати учнів на навчання», – сказала учасниця форуму Людмила Цюпа.

Обговорили і програми, які створюють нові освітні простори, в яких умовах працюють педагоги та навчаються діти. Як зробити школи і дитсадки більш зручними та безпечними.

Говорили також про вакцинацію педагогів. Ольга Горб зазначила – аби захиститися від поширення хвороби у школах, важливо щепити від COVID-19 переважну більшість вчителів.