Дніпро простився із загиблим на Донбасі оперним співаком Василем Сліпаком

30.06.2016 16:11   -
Автор:

Провести в останню путь, віддати данину шани та пам’яті загиблому бійцю до лікарні ім. Мечникова прийшли депутати міськради, побратими, волонтери та небайдужі містяни. Відспівав Василя Сліпака протоієрей УПЦ КП, отець Дмитро Поворотний.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
За словами волонтера Яни Зінкевич, Василь був надзвичайною людиною. «Василь Сліпак народився в Україні, але вже близько 19 років жив і працював у Франції. Він взагалі міг не їхати сюди, жити своїм забезпеченим життям, але доля рідної країни Василя турбувала, тому він одразу приїхав її захищати у складі добровольчого батальйону «Правий сектор». За ці два роки він приїжджав і від’їжджав у справах, але в останній раз, за словами близьких, він сказав, що їде до України надовго. У родичів з цього приводу були недобрі передчуття», – зазначила Яна Зінкевич.
Проводжали Василя Сліпака під Гімн України, гучні гасла «Герої не вмирають» і аплодисменти. Завтра 1 липня його поховають у Львові.
Василь Сліпак – вихованець Львівської хорової капели «Дударик». Закінчив Львівську консерваторію. Після завершення навчання працював у Паризькій опері. Два роки тому пішов добровольцем на Донбас.