Дніпро пізнає себе. Місто прикрасилося першою міні-скульптурою нашого “старого” мосту

19.09.2020 09:14   -

Сторінка facebook туристичного центру Дніпра розповідає про встановлення мініфігурок по місту.

Навпроти Дніпровська міська рада з’явилась бронзова міні-скульптура «Міст Олександра Поля», що є першою в рамках проєкту Відчуй Дніпро.

«Відчуй Дніпро» ‒ це історія Дніпра у бронзових міні-скульптурах, що символізують історію славетного міста на Дніпрі.

Ця міні-скульптура мосту була подарунком на день міста 12 вересня 2020 року до дня 244-ї річниці заснування міста Дніпро.

«Перша міні-скульптура – це міст Поля – Амурський міст, як його ще називають «Старий міст». Загалом проєкт «Відчуй Дніпро» – це історія нашого славетного міста в бронзових міні-скульптурах. Реалізуємо його для підвищення культурної та туристичної привабливості Дніпра. Міні-скульптури, які символізують історію, стали невід’ємною частиною архітектури багатьох європейських міст. І переконані, що Дніпро посяде гідне місце в такій світовій тенденції», – зазначив Карен Агаджанян

За словами автора проєкту Карена Агаджаняна, ще буде 7 міні-скульптур, які встановлять у середмісті. Вони будуть різної тематики, але всі присвячені історії Дніпра. Скульптор маленької копії “Старого мосту” – Роман Домашич.

Метою проєкту є підвищення культурної та туристичної привабливості міста. В Україні міні-скульптури є в Києві, Одесі, Харкові, Маріуполі та Ужгороді.

Амурський міст — Вікіпедія
Амурський міст: night_dreamer01 — LiveJournal