«Дніпро підготовлений до блекауту, комунальники — герої, як на фронті», — Геннадій Корбан

26.11.2022 09:17   -

– Ви неодноразово говорили в ефірах Дніпро TV, що Дніпро готувався до блекаутів. Як зараз, за ​​Вашою оцінкою, справляється місто? Що ми ще можемо зробити самі, спільними зусиллями, крім того, що попросити міжнародну допомогу, ось щодо трансформаторів, як Ви вже озвучили?

– Спільними зусиллями ми можемо лише попросити людей зменшити енергоспоживання. Тобто не включати непотрібні електроприлади, намагатися заощаджувати світло, тому що це все впливає на баланс енергосистеми. Єдине, що можуть зробити звичайні люди для цієї ситуації — це максимально постаратися заощадити своє споживання.
Щодо підготовки до подібних питань: Ви бачите, що Дніпро виявився готовим до цієї ситуації. Не розморозилися жодні системи. Так, котельні відключилися, тому що відключилася електроенергія. Але зараз багато котелень перейшли на роботу генераторів, які ми купили заздалегідь. На найближчій сесії міста Дніпро буде розглянуто ще виділення великої суми на придбання генераторів для підтримки знову ж таки котельні та водоканалу.
Те саме водоканал: поки справляється тими генераторами, які поставлені зараз, і зараз будуть додатково поставлені на водоканал ще потужні одномегаватні генератори на різні вузли, на Ломівську станцію та інші насосні станції, які мають качати воду, відкачувати каналізацію та підтримувати водопостачання населення.
Тому заходи посилюються, вживаються нові заходи, і ніхто не зупиняється у цій роботі.
Повірте, що комунальні підприємства міста сьогодні виявляють героїзм не менший, ніж на фронті.

За матеріалами  Дніпро TV