Дніпряни можуть отримати через ЦНАП понад 200 адмінпослуг

26.01.2017 10:41   -
Автор:

На сьогодні в Дніпрі працюють два ЦНАПи – «Лівобережний» (торговельний центр на просп. Слобожанському, 31д) та «Правобережний» (Дніпровська міська рада, просп. Д. Яворницького, 75). Там можна отримати вже більше 200 послуг.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
«Серед найбільш затребуваних мешканцями сервісів – адміністративні послуги, пов’язані із землею (отримання витягу з державного земельного кадастру, нормативно-грошова оцінка землі), будівництвом (питання Державної архітектурно-будівельної інспекції, Головного архітектурно-планувального управління), реєстрація майнових прав на нерухоме майно, різні інформаційні довідки, копії рішень міської ради тощо. Наприкінці 2016 року ЦНАП почав працювати з єдиним реєстром юридичних та фізичних осіб – підприємців, тому відкрити або закрити підприємницьку діяльність можна через наш Центр», – сказала начальник відділу ЦНАП «Лівобережний» Ольга Чернодуб.
Вона також нагадала, що ЦНАП активно співпрацює з порталом державних послуг iGov і на сьогодні в електронному вигляді можна отримати понад 30 адмінпослуг, серед яких – видача довідки про склад сім’ї або осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні, про використання житлових чеків під час приватизації державного житлового фонду, про відсутність паю тощо.
«На порталі iGov можна замовити адміністративну послугу. Замовник отримує результат або на електронну пошту, або особисто в ЦНАПі після того, як йому надійде SMS-повідомлення про виконання послуги. Крім того, нещодавно запроваджений новий сервіс – отримати результат можна за допомогою «Укрпошти», замовивши послугу, не виходячи з дому, через портал igov.org.ua», – наголосила посадовець.
Наразі в ЦНАПі створені комфортні умови для містян. Усю вичерпну інформацію вони можуть отримати на ресепшені Центру, який працює без обідніх перерв: в понеділок, вівторок, четвер – з 9.00 до 18.00, у середу – з 9.00 до 20.00, в п’ятницю – з 9.00 до 16.45 та у суботу – з 9.00 до 16.00. «Через сайт Центру cnap.dniprorada.gov.ua можна попередньо записатися на зручний для клієнта день та час подачі документів та замовити адміністративні послуги, які надаються онлайн. Хочу наголосити, що Центр не розглядає ті документи, які подають для отримання тієї чи іншої адмінпослуги, він лише приймає їх і надає результат. Документи опрацьовує орган, відповідальний за надання цієї послуги. Наприклад, якщо це питання державної реєстрації, то документи розглядає відділ державної реєстрації департаменту адміністративних послу та дозвільних процедур», – додала заступник начальника відділу ЦНАП «Лівобережний» Ліна Цумер.