Дніпрян запрошують у Бердянськ на фестиваль ковалів «Сталева хвиля – 2017»

25.05.2017 12:40   -
Автор:

Фестиваль проходитиме з 9 по 11 червня на території Бердянського машинобудівного професійного ліцею. Організаторами виступають Виконавчий комітет Бердянської міської ради, Відділ культури, Державний навчальний заклад «Бердянський машинобудівний професійний ліцей». З міського бюджету на проведення фестивалю було виділено 70 тис. грн.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу Бердянської міськради.
Координатор “Сталевої хвилі” Оксана Шапошник розповіла, що напередодні фестивалю, 8 червня, на Приморській площі о 21:00 відбудеться невелика презентація з театральною постановкою та видовищною нічною ковкою, яка обов’язково вразить мешканців та гостей нашого міста.
Протягом наступних двох днів фестиваль розподілятиметься на зони. Окрім зон ковалів, де вони будуть показувати майстер-класи та свої вироби, будуть зони ярмарки ручної роботи, козаків з Хортиці, скіфів з Великого Ставу, зона байкерів, де можна буде фотографуватися із мототехнікою. Взагалі організатори обіцяють багато різноманітних фотозон. Окремим куточком буде зона для дітей із батутом, аквагримом та катанням на конях. Окрім цього будуть середньовічні лицарі (колектив із Києва), які пропонуватимуть стрільбу з арбалету та луку, а також дружні бої м’якими палицями на колоді. Для тих, хто зголодніє, буде зона відпочинку, де можна буде придбати їжу та відпочити. Буде і спортивний куточок, де можна спробувати себе у кросфіті, скелелазінні та настільному тенісі.
Організатори фестивалю подякували міській владі за підтримку, без якої ІІ Всеукраїнський фестиваль ковалів “Сталева хвиля-2017” не відбувся би.
Щодо учасників фестивалю, то до кінця цього тижня ще приймаються заявки. На сьогодні вже зареєстровано 25 майстрів, які приїдуть із командою своїх помічників, із Дніпропетровської, Миколаївської, Вінницької, Львівської, Чернівецької, Черкаської та інших областей.
У 2017 році Бердянськ відзначає 190 років з дня заснування, тож і фестиваль ковалів буде присвячено цій події. Ковалі-учасники готують місту подарунок — спільну композицію. Її презентація відбудеться 11 червня.