Дніпряни вшанували воїнів-афганців

13.02.2020 09:53   -
Автор:

Напередодні 31-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану жителі Дніпра, ветерани та родичі загиблих вшанували живих учасників тої війни і згадали тих, хто не повернувся з чужої далекої країни живим.
Акція пам’яті пройшла 12 лютого на проспекті Мануйлівському, біля меморіальної стели воїнам-афганцям, що розташована поруч із Палацем культури заводу Комінтерн.
Організатори зустрічі згадали про воїнів, що із честю виконали свій обов’язок, прочитали вірші воїнів-афганців, після чого учасники заходу поклали квіти.
Зустріч продовжилася в СЗОШ №26, де розташований музей афганської війни, який має багато цінних експонатів, що стосуються подій війни в Афганістані, зокрема, – особисті нагороди і речі ветеранів.
Керівниця музею Нижникова Ірина Олександрівна нагадала про важливість збереження пам’яті про наших воїнів, які стали прикладом мужності.
Ветерани-афганці змогли пригадати своїх побратимів, а учні школи прочитали їм вірші і вручили подарунки.
Нагадаємо, що 15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав (Указ Президента України від 11 лютого 2004 року). Саме 15 лютого 1989 року було завершено виведення радянських військ з Афганістану після 10 років безглуздої війни в чужій країні. За даними офіційних джерел, під час афганської війни загинули понад 15 тисяч солдатів, а Україні війна обійшлася у більш ніж чотири тисячі загиблих. Зараз в Україні – близько 150 тисяч ветеранів афганської війни, з них близько восьми тисяч мають поранення, понад 6 тисяч є інвалідами.

Днепр.Главное