Дніпрі розчищають канал Гнилокиш, щоб не підтоплювало приватний сектор АНД району

02.06.2021 15:17   -

У Дніпрі у зв’язку з великою кількістю опадів комунальне підприємство «Гідроспоруди» проводить аварійне розчищення каналу Гнилокиш, щоб не підтоплювало приватні домоволодіння АНД району. Аварійні бригади працюють від самої ночі 2 червня і дотепер.

За словами головного інженера КП «Гідроспоруди» Андрія Олефіренка, прочищають найбільш вузькі місця каналу. Наразі майже закінчуються відповідні роботи на ділянці від річки Дніпро до вул. Новозаводської (в районі вул. Луговської), а також триває прочищення каналу в районі вул. Каруни-вул. Янтарної та в районі Донецького шосе. Паралельно одразу працюють три аварійні бригади з усією необхідною спецтехнікою.

«Канал Гнилокиш приймає поверхневі та ґрунтові води. Через велику кількість опадів організовано роботу з аварійного розчищення каналу. Роботи проводяться з першої години ночі. Це дасть змогу поверхневій воді швидко відводитися з територій через канал у річку Дніпро, а відтак – не буде підтоплень приватного сектору АНД району», – сказав Андрій Олефіренко.

Водій однієї з аварійних бригад Олександр Мартинюк зазначив: «Посилено працювали всю ніч і дотепер. Лише за останні чотири години з різних місць каналу вивезено близько 18 самоскидів з мулом і сміттям. Прочищенням розширяємо його русло, щоб він приймав максимальну кількість дощової води і не було підтоплень».