Для молоді Дніпропетровщини створять космічний науковий центр

22.10.2014 17:30   -
Автор:

На Дніпропетровщині планують створити NASA Challenger, який стане платформою для популяризації космічної тематики та наукових розробок серед молоді дітей.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод провів онлайн-конференцію щодо співпраці з представниками NASA Challenger (США). В ході розмови він презентував робочій групі ініціативи Дніпропетровської області з розвитку космічного потенціалу.
«Створення в нашому регіоні NASA Challenger стане першим етапом реалізації масштабного проекту «Космічна долина». Науково-дослідний центр буде своєрідним майданчиком для популяризації околокосмічної тематики та наукових розробок серед молоді та дітей, обміну досвідом та освітніми програмами між «космічними вузами» України і Америки, точкою старту для молодих вчених», – підкреслив Євген Удод.
Також, в рамках онлайн-конференції, з американською стороною було розглянуто можливість підтримки проекту зі створення навчальної космічної інтерактивної Місії (симулятора) в Дніпропетровську, в рамках розробки космічних освітніх програм. А також перспективу надання допомоги в популяризації космічної галузі серед молоді та залученні молодих вчених в інноваційні проекти, реалізації інтелектуального потенціалу регіону.
Нагадаємо, 25 вересня у Києві на міжнародному аерокосмічному форумі «Космічна галузь України: Істотне значення для економічної модернізації» голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод вперше презентував міжнародним партнерам потенціал регіону у космічній галузі, регіональні ініціативи з розвитку нових технологій, та концепцію створення багатопрофільного проекту «Космічна долина».