Для поїздки у Швецію більше не потрібні COVID-тестів, натомість в Абу-Дабі вимагають бустерну дозу

19.01.2022 06:53   -

З п’ятниці, 21 січня, Швеція скасує для мандрівників вимогу проходити тестування на коронавірус, аби потрапити в країну. Раніше на кордоні вимагали показати негативний результат COVID-тесту незалежно від статусу вакцинації туриста, – повідомляє сайті уряду Швеції.

У контексті стрімкого поширення штаму «Омікрон» тамтешнє МОЗ вважає неефективними тести, які роблять за 48 годин до прильоту. Відтак уряд вирішив зняти з мандрівників цю умову, яка діяла з 28 грудня 2021 року.

Тоді її запровадили через активне поширення «Омікрона», але зараз він уже став домінатним.

З 12 січня у країні почали діяти посилені заходи безпеки. Зокрема, у масових заходах у приміщенні зможуть брати участь максимум 50 людей без щеплень, але лише за умови надання сидячих місць. Учасники мають бути згруповані у компанії максимум по 8 людей, з відстанню між групами щонайменше один метр. Однак на релігійних церемоніях допускається, щоб учасники стояли. На заходах, де кількість учасників перевищує 50 людей, вимагатимуть довідки про щеплення.

А до столиці Об’єднаних Арабських Еміратів — Абу-Дабі — через поширення штаму «Омікрон» впускатимуть тільки тих людей, які отримали бустерну дозу вакцини від коронавірусу.

Абу-Даби в ноябре: отдых и погода в Абу-Даби (ОАЭ)

Про це з посиланням на інформацію, розміщену в державному додатку про здоров’я, повідомляють Arab News.

Як зазначається в додатку, люди повинні надати «зелений паспорт», що свідчитиме про наявність у них бустерної дози вакцини.

Водночас наголошується, що люди, які не отримали ревакцинацію принаймні через шість місяців після другої дози, більше не вважаються повністю вакцинованими.

Окрім цього, для в’їзду в Абу-Дабі потрібно мати негативний результат тесту на коронавірус, зроблений протягом останніх двох тижнів.

Влада Абу-Дабі також вимагає, щоб мешканці показували свій «зелений паспорт» перед входом у громадські місця або урядові будівлі.

Зазначимо, ОАЕ є країною з одним із найвищих показників вакцинації населення у світі. За даними органів охорони здоровʼя, у країні повністю вакциновано понад 90% населення.

Раніше влада ОАЕ запровадила заборону на виїзд за кордон для невакцинованих від коронавірусу громадян.

Тим часом у Швеції вирішили скасувати для мандрівників вимогу проходити тестування на коронавірус для в’їзду в країну