Для обстрілів на Донбасі терористи використовували артилерію і міномети

09.05.2021 07:20   -

Російські найманці на Донбасі продовжують використовувати для обстрілів українських позицій заборонені Мінськими угодами види озброєння. Так, 8 травня бойовики обстрілювали українських військових із артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів 120 та 82 мм.

Поблизу населеного пункту ПІВДЕННЕ ворог відкривав вогонь із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських установок 122-го калібру та мінометів 120-го калібру. Збройні формування Російської Федерації два рази здійснили обстріл із мінометів 82-го калібру та стрілецької зброї у районі АВДІЇВКИ та один раз у передмісті населеного пункту ОПИТНЕ. Неподалік селища НОВГОРОДСЬКЕ російські окупанти здійснили обстріл у бік позицій наших захисників із великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем, а біля селища ЗОЛОТЕ-4 – зі станкових протитанкових гранатометів.Біля МАР’ЇНКИ противник двічі відкривав вогонь з протитанкових гармат калібру 100 мм та автоматичних станкових гранатометів. До того ж, російські окупанти здійснили обстріл цивільної інфраструктури міста“, – сказано в повідомленні прес-служби ООС.

Втрат серед наших захисників та цивільного населення немає.

Станом на 7 годину ранку, 9 травня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

8 травня президент України Володимир Зеленський відвідав Меморіальний комплекс «Україна – визволителям» у смт Мілове. З нагоди Дня пам’яті та примирення і напередодні Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні глава держави вшанував загиблих у боях за українську землю та поклав квіти до Вічного вогню.

На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять, літак та просто неба
На зображенні може бути: просто неба