Дітей з Красногорівки привезли на Різдво у Дніпропетровськ (ВІДЕО)

05.01.2016 19:30   -
Автор:

Вісімнадцятьох дітей із Красногорівки та Авдіївки волонтери привезли на Різдвяні свята до Дніпра. Школярі відвідають міські ялинки, театри, навчаться створювати мультфільми, пройдуть квести й ознайомляться з традиціями та історією України. Також діти зможуть поспілкуватися з ровесниками, які живуть у мирному місті, та дітьми-переселенцями, які мешкають у Дніпрі давно.
Про це йдеться у сюжеті “Громадського ТБ Дніпро“.
За словами волонтерки Лариси Скрипченко, важливо, щоб діти отримували інформацію від своїх ровесників, а не з телеканалів російського телебачення, які ретранслюються в Красногорівці та Авдіївці Донецької області.
«Нам постійно страшно… Живемо не в своєму домі, тому що в тому районі чути постріли, а знімаємо квартиру в центрі міста. Коли приїжджаємо в Дніпро, настрій підіймається, все добре, а коли вертаємось, то стає неспокійно. На Різдво я б побажала усім миру і спокою, і щоби це все закінчилося пошвидше. Хочеться жити в мирному місті. Це навіть дитинством не назвеш», — говорить Настя, школярка з Красногорівки.
«Їх уже можна назвати дітьми війни. Були під обстрілами, ночували в підвалах, ховались у льосі. Ми дуже щасливі, що нас втретє запрошують у Дніпро і опікуються нами», — каже Тетяна Задорожна, вчителька української мови Красногорівської школи №5.
У Дніпрі діти з Красногорівки та Авдіївки пробудуть 5 днів.
Читайте також: Де дніпропетровці можуть безкоштовно погрітись у морози (АДРЕСИ)