Десята бронза для України!

06.08.2021 16:21   -

Станіслав Горуна – бронзовий призер Токіо-2020! Український каратист, що виступає у куміте до 75 кг, здобуває бронзу і приносить Україні 14-ту нагороду Ігор XXXII Олімпіади! – повідомляє НОК України.

У півфіналі Олімпійських ігор українець змагався з італійцем Луїджі Бусом, який зрештою переміг у поєдинку з рахунком 3:0.

«Перемогти італійця Луїджі Буса нашому спортсмену не вдалося (0:3), проте вже виходом у півфінал він гарантував собі місце на олімпійському п’єдесталі на арені «Ніппон Будокан». Нагадаємо, що карате дебютує в олімпійській програмі на цих Іграх. І кожна медаль здобута, у Токіо, відкриває нову сторінку в літописі цього виду спорту», – повідомили в Національному олімпійському комітеті.

Олімпіада-2020: каратист Горуна вийшов у півфінал і забезпечив собі медаль

5 серпня українська каратистка Анжеліка Терлюга завоювала на Олімпійських іграх срібну медаль. Це історична медаль для України, адже карате вперше представлене на Олімпійських іграх.

Попередні два срібла принесли борець у греко-римському стилі Парвіз Насибов і плавець Михайло Романчук.

Бронзу здобули: дзюдоїстка Дарʼя Білодід (перша в історії незалежної України нагорода в жіночому дзюдо), фехтувальник Ігор Рейзлін (перша олімпійська нагорода серед чоловіків у фехтуванні шпагою), Олена Костевич і Олег Омельчук у стрільбі з пневматичного пістолета, плавець Михайло Романчук на дистанції 800 метрів вільним стилем, тенісистка Еліна Світоліна (перша в історії українського тенісу олімпійська медаль).

Ще дві бронзи принесли українські борчині Алла Черкасова та Ірина Коляденко. Першу в історії України медаль (бронзову) в артистичному плаванні отримали Анастасія Савчук та Марта Федіна, а також Людмила Лузан у каное-спринті.