Депутатам від «Слуги народу» заборонять критикувати партію

04.12.2019 15:00   -
Автор:

Депутати Верховної Ради від президентської партії «Слуга народу» будуть зобов’язані покинути фракцію, якщо їх позиція відрізняється від прийнятої партійною більшістю. Про це повідомляє “Новий формат“.
“Слуги” розробили для партії проект Кодексу етики.
У документі міститься норма, згідно з якою депутат не зможе діяти «всупереч програмі політичної партії і президента». Підкреслюється, що парламентарії повинні «поважати рішення фракції і виконувати їх». При цьому, якщо член партії не згоден з позицією фракції або не виконує партійну програму, він «зобов’язаний покинути фракцію».
Разом з тим Кодекс етики залишає політикам право на власну думку і аргументовану позицію. Згідно з проектом документа, всі рішення фракції приймаються 70 відсотками від її складу. Для накладення вето на будь-яке рішення потрібно 30 відсотків голосів.
Журналісти повідомили, що проект документа був розісланий депутатам для внесення пропозицій. Після цього, як заявив глава фракції Давид Арахамія, буде прийнята його остаточна редакція. Відзначається, що проект Кодексу етики був розісланий парламентаріям на тлі виключення з фракції «Слуга народу» трьох депутатів.