Депутата міськради з Чернігівщини будуть судити за ухилення від виконання обов’язків військової служби та шахрайство

01.04.2024 17:26   -

Депутат Семенівської міської ради Чернігівської області після мобілізації ухилявся від військової служби за сприяння керівника підрозділу.

Встановлено, що депутат був мобілізований після початку російського вторгнення, проте протягом 5 місяців фактично не виконував обов’язки військової служби. Його безпосередній начальник не реагував на відсутність підлеглого військовослужбовця та навпаки фіксував у службовій документації, що той начебто несе службу у прикордонних нарядах.

При цьому депутат незаконно отримав грошове забезпечення військового та спеціальні надбавки на понад 157 тисяч гривень.

Він обвинувачується в ухиленні від виконання обов’язків військової служби та шахрайстві (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 190 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Матеріали досудового розслідування відносно начальника депутата, який прикривав його злочинні дії, були виділені в окреме провадження. Наразі кримінальне провадження завершено та направлено до суду.

Подільника звинувачують у службовому підроблені (ч. 1 ст. 366), зловживанні владою або службовим становищем (ч. 1 ст. 364), в посібництві у кримінальному правопорушенні щодо ухилення військової служби (ч. 5 ст. 27, ч. 4 ч. 409). Санкція статті передбачає позбавлення волі до 10 років.

За матеріалами 49000.