Депутат облради від “Батьківщини” порушив закон

13.11.2019 09:45   -
Автор:

Суд визнав винним депутата Дніпропетровської обласної ради, члена ВО “Батьківщина” Івана Рязанцева в “порушенні вимог фінансового контролю”. 2018 року він не повідомив про суттєві зміни у своєму майновому стані – придбання трьох земельних ділянок. Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на ЧЕСНО.
Зокрема, 27 липня минулого року він уклав два договори, набувши у власність земельні ділянки площею 5,59 га та 8,586 га в Томаківському районі Дніпропетровщини. Перша ділянка оцінною вартістю 200 тис. грн, друга – 307,3 тис. грн. За п’ять днів він став власником ще однієї земельної ділянки в тому самому районі – площею 5,5 га, оцінна вартість якої 200 тис. грн.
Іван Рязанцев був зобов’язаний повідомити Національне агентство з питань запобігання корупції про придбання земельних ділянок упродовж десяти днів, але цього не зробив.
12 вересня 2019 року Кіровський районний суд Дніпра на підставі матеріалів, які надійшли з Управління захисту економіки у Дніпропетровській області, визнав Рязанцева винним та оштрафував його на 3400 грн.
Депутат, не погодившись із рішенням суду, подав апеляційну скаргу. 17 жовтня Дніпровський апеляційний суд поставив крапку в цій справі, ухваливши залишити скаргу без задоволення.
“Постанова набирає законної сили негайно, остаточна і оскарженню не підлягає”, – ідеться в документі.
Відтепер Рязанцев є одним з фігурантів антикорупційних розслідувань.
На місцевих виборах 2015 року до Дніпропетровської облради Іван Рязанцев потрапив від 34-го виборчого округу, який охоплює смт Томаківку та села району.
Томаківщина межує із Запорізькою областю, а сам депутат мешкає в Запоріжжі. Він є власником приватного підприємства “Укррічбуд” і ТОВ “Славутич”, яке зареєстроване в Томаківському районі та основним видом діяльності якого є “вирощування зернових культур”.