Чиновники створюють собі особливі умови лікування під час епідемії

26.03.2020 12:14   -
Автор:

Ресурс Bihus.Info повідомляє про те, що київська влада видала розпорядження щодо підготовки палат і персоналу київських лікарень для прийому «особливих» пацієнтів – чиновників. Департамент охорони здоров’я Київської міської держадміністрації розіслав медичним закладам міста відповідний наказ.
Наразі такий наказ опубліковано на сайті київської мерії.
Причину заходів не називають, втім в наказі сказано, що йдеться про особливості надання «медичної допомоги особам, щодо яких здійснюється державна охорона».
Втім, аби йшлося просто про необхідні заходи безпеки, таке рішення можна було б зрозуміти. Але у наказі із переліком 17 лікарень Києва йдеться і про вимоги щодо комфортності палат (не менше 13 м.кв.) і штату медпрацівників, та навіть про резерв лікарських засобів для «особливого пацієнта».
Картинки по запросу
Палата має бути поруч із операційним блоком, відділенням діагностики та реанімації. Біля палати має бути окремий сестринський пост (!), а медики особливі – лікар, двоє фельдшерів і водій, що мають досвід роботи в закладах екстреної медичної допомоги не менше 5 років.
Такі умови готуються для високих чиновників країни, але коло привілейованих може розширятися, адже перелік осіб яким надається державна охорона може розширюватись, наприклад, за указом Президента.
Нахабство наших чиновників просто вражає – поки звичайні лікарні не мають навіть найнеобхіднішого, вельможі вимагають собі «особливих умов лікування». В цій ситуації не важко припустити, чого побажають чиновникам прості українці – навряд чи це буде побажання міцного здоров’я…