Чи можна вакцинувати дітей від коронавірусу?

03.08.2021 20:10   -

Відповідно до Наказу МОЗ України від 17 липня 2021 року, групам дітей віком від 12 років дозволено щеплення від COVID-19 вакциною Pfizer (Comirnaty), що вводиться двократно з інтервалом 21-28 діб. Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я населення Дніпровської міськради.

Документ, за яким дитина може зробити вакцинацію видає сімейний лікар – медичний висновок або довідка в довільній формі. Медичний висновок видається про наявність у дитини супутньої патології, що може бути причиною тяжкого перебігу COVID-19, відсутність протипоказань до щеплення вакциною Comirnaty та рекомендацію провести це щеплення.

Довідка в довільній формі з рекомендацією провести це щеплення після розгляду документів, які підтверджують підстави для вакцинації, а саме:

  • виїзд дитини для проживання за кордоном;
  • виїзд дитини на навчання за кордон;
  • введення другої дози вакцини Comirnaty у дитини 12+, яка приїхала до України з іншої країни, якщо попереднє введення першої дози є документально підтвердженим;
  • діти, які беруть участь у міжнародних спортивних змагань або інших заходів при виїзді з України.

Після отримання відповідного документа в сімейного лікаря, дитина разом з батьками обирають найближчий Центр вакцинації (інформація, щодо роботи міських Центрів за посиланням: https://www.facebook.com/208349209624557/posts/1274020356390765/?d=n), уточнюють інформацію, щодо наявності необхідної вакцини.

На момент проведення щеплення таким дітям надається перевага у черзі (при наявності живої черги). Також, необхідно дотримуватись інтервалу 14 днів між введенням вакцин проти COVID-19 та введенням вакцин проти інших інфекційних хвороб, за винятком екстреної вакцинації.