Чорнобильці отримають виплати з міського бюджету до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, яка відбулася 35 років тому

24.02.2021 11:05   -

24 лютого розпочалася четверта чергова сесія Дніпровської міської ради VІІI скликання. На засідання зібралося 57 депутатів.

На порядку денному – фінансово-бюджетні питання, зміни до низки муніципальних програм. Міські обранці мають затвердити положення про адміністрації районів і наділити їх повноваженнями, вирівняти тариф на воду для мешканців житломасиву Північний, виділити фінансування на матеріальну допомогу чорнобильцям-ліквідаторам ІІ та ІІІ категорій.

Депутати під час сесії вже ухвалили рішення про збільшення фінансування на 1,8 млн грн комплексної програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на поточний рік. Ці кошти з міського бюджету направлять на виплату матеріальної допомоги до 35-ї річниці Чорнобильської трагедії ліквідаторам ІІ та ІІІ категорії (загалом 2 800 особам). Водночас чорнобильці І категорії щорічно отримують матеріальну допомогу до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Загалом за підтримки міського голови Борис Філатова фінансування згаданої муніципальної програми щороку збільшується. Так у 2021 році воно становить вже понад 15 млн грн. Ці кошти передбачені як на матеріальну допомогу чорнобильцям, так і удовам, а також на лікування й оздоровлення тощо.