Чому для окупантів важливі Кліщіївка і Курдюмівка: у ЗСУ назвали три причини

18.09.2023 08:00   -

У районах Кліщіївки та Курдюмівки в Донецькій області тривають запеклі бойові дії. Окупанти докладають значних зусиль, аби утриматись у цих населених пунктах, адже їх втрата для ворога може стати фатальною.

Після того, як окупанти втратять свої позиції у Кліщіївці та Курдюмівці, лінія фронту може зазнати значних змін. Про це повідомив начальник пресслужби Східного угруповання ЗСУ, Ілля Євлаш, в інтерв’ю 24 Каналу.

За його словами, росіяни мають три ключові мотиви для утримання своїх позицій в районі Кліщіївки та Курдюмівки. Зокрема, це висоти, важливі логістичні маршрути та фланги Бахмута.

“Все це в комплексі грає дуже велику роль на ділянці фронту Східного угруповання військ. Оскільки втрата цих позицій призведе до подальших змін на карті, як виглядатиме лінія зіткнення”, – зазначив Євлаш.

Більше того, це відкриє можливість нашим військовим продовжувати наступ в тил противника, атакувати командні пункти та склади, де знаходяться боєприпаси та паливно-мастильні матеріали ворога.

Втрата цих позицій також значно ускладнить логістику противника, що, своєю чергою, буде відображатись на кількості їхніх обстрілів і загалом на забезпеченні військового угруповання російської армії.

Чому для окупантів важливі Кліщіївка і Курдюмівка: у ЗСУ назвали три причини