Чоловік з Тернoпoля, злoвживaючи дoвiрoю, зaрoбив нa мешканцях області пoнaд 8 млн грн

03.07.2024 10:20   -

Чоловік з Тернoпoля, злoвживaючи дoвiрoю, зaрoбив нa мешканцях області пoнaд 8 мiльйoнiв гривень. Про це повідомляє 49000 з посиланням на Національну поліцію.

Зловмисник, будучи приватним підприємцем, займався вирощуванням сільськогосподарських культур. Проте, не маючи достатньої кількості власної техніки, він домовлявся з іншими підприємцями про довгострокову оренду транспортних засобів з подальшим викупом, гарантуючи свої обіцянки лише словом та розпискою.

У період з 2021 по 2023 роки він “орендував” трактори, комбайни, автомобіль марки Volkswagen LT 28, самоскид, сідловий тягач, телескопічний навантажувач та жатки, але грошей за техніку її власникам не повернув. Деяке обладнання підозрюваний передавав в оренду стороннім особам, а деяку техніку навіть продав.

Чоловік також причетний до крадіжок сільськогосподарської техніки. Він без дозволу вивіз з території чужого приватного товариства дві жатки.

42-річному місцевому жителю, якого звинувачують у скоєнні кримінальних правопорушень за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 5 ст. 185 (крадіжка) та ч. ч. 2, 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, загрожує до 12 років позбавлення волі.