Чого не зробиш заради вакцини: дві молоді американки вдавали із себе стареньких бабусь, щоб вакцинуватися

23.02.2021 07:21   -

У Флориді, США, дві жінки були спіймані при спробі отримати другі дози вакцини від Covid-19, переодягнувшись у стареньких бабусь, – повідомляє CNN.

Про інцидент у минулий четвер повідомив директор департаменту охорони здоров’я штату Флорида в окрузі Оріндж. Жінки прийшли на місце вакцинації, одягнувши капелюхи, рукавички та окуляри, намагаючись отримати свої вакцини. За даними шерифського офісу, жінкам було 44 та 34 роки.

У обох жінок були використані картки першої вакцинації. Їм було відмовлено в другій дозі вакцини через проблеми з посвідченнями. Працівники охорони здоров’я наразі не знають, чи жінки змогли зробити свою першу вакцинацію законно і чи перевдягались вони тоді також.

Департамент підвищив рівень безпеки в процесі вакцинації. За словами чиовників, вакцина стала бажаним товаром і все частіше трапляються випадки зі спробами отримати вакцину в незаконний спосіб.

Офіс шерифа округу Оріндж підтвердив, що службовці охорони здоров’я закликали висунути жінкам попередження щодо втручання в бази даних, оскільки дати їх народження не збігаються з даними, які вони використовували для реєстрації у кампанії з вакцинації, хоча їх імена збігаються.

В даний час влада штату Флорида надає пріоритет людям 65 років і старшим, мешканцям закладів довгострокового догляду та їх персоналу, а також медичним працівникам, які безпосередньо стикаються із пацієнтами групи ризику.