Що чекає на дніпрян у рамках програми «Культурна столиця» цього року

25.03.2019 16:15   -
Автор:

У рамках програми «Культурна столиця» у 2019 році в Дніпрі заплановано 13 масштабних базових проектів. Більшість із них уже стали для міста традиційними. Цього року вони розширяться.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на прес-службу Дніпровської міськради.
Зокрема, це «Вечір Пірсу», міжнародний книжковий фестиваль Book Space, «Джаз на Дніпрі», міжнародний фестиваль блогерів. Будуть і нові заходи, наприклад, міжнародний музичний фестиваль BezViz та DniPro GOGOLFEST. Про це під час прес-конференції 25 березня повідомив заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко.
«Програма «Культурна столиця» почала діяти у 2016 році. За цей час вона стала своєрідним символом культурного життя Дніпра. За 3 роки відбулося багато заходів, значущих не лише у масштабі міста та країни, а й на міжнародній арені. Вперше у нас провели фестиваль блогерів, форум Book Space, ми відродили фестиваль «Джаз на Дніпрі». Ми пишаємося цим і не зупинятимемося. Ми розвиваємо культурний напрям, і на дніпрян чекає ще багато цікавого», – зазначив заступник міського голови Дніпра Бориса Філатова.
Так, у 2019 році Монастирський острів перетвориться на фестивальний. З 19 липня до 4 серпня тут планують провести фестиваль «Наш острів», у рамках якого відбудеться три музичних фестивалі.
«Протягом трьох тижнів, на вихідних, на Монастирському острові пройде три фестивалі: 19-21 липня – міжнародний фестиваль «Джаз на Дніпрі», 26-28 липня – міжнародний фестиваль «Облака» ім. Галича, 2-4 серпня – перший міжнародний фестиваль BezViz. Щоб містянам було зручно дістатися на фестивалі, ми плануємо збудувати понтонний міст. Фестиваль блогерів ми також розширюємо: крім Facebook-блогерів, плануємо зробити ще дві локації, де будуть travel-блогери, food-блогери та fashion-блогери», – зазначив керівник Художньої ради при міському голові, заслужений діяч мистецтв України Григорій Гельфер.
З 27 до 29 вересня у Дніпрі відбудеться фестиваль сучасного мистецтва DniPro GOGOLFEST. «Фестиваль кабаре та фестиваль театрів ляльок ми об’єднаємо з DniPro GOGOLFEST. Ми вважаємо, що це буде цікаво та неочікувано для Дніпра. Ми задаємо новий формат», – додав Григорій Гельфер.
Деякі з базових заходів у рамках «Культурної столиці» вже відбулись або розпочалися. Так, 25-27 лютого у Дніпрі проходив Європейський музичний форум. А з березня до грудня у місті проводяться концерти видатного камерного оркестру «Времена года» та діє вже відомий у місті проект «Народна філармонія».
«Традиційно з квітня до грудня у нас проходить дніпровська «Ліга сміху». З травня до вересня щовихідних на набережній влаштовують безкоштовні концерти «Вечора Пірсу», а щонеділі – танцювальний проект Social Dance Dnipro, щоб усі охочі могли безкоштовно відвідати майстер-класи. Міжнародний книжковий фестиваль Book Space цього року планується 21-23 червня. Основною його локацією також стане набережна. У листопаді на дніпрян чекає архітектурний фестиваль, а з 6 до 9 грудня – міжнародний турнір зі спортивних танців «Кубок Станіслава Шкляра», – розповів позаштатний радник міського голови з питань культури Євген Гендін.