Чиновники оштрафували організацію, яка бореться зі СНІДом на 8 млн 153 тис грн

29.11.2018 15:30   -
Автор:

30 листопада о 8:30 в Окружному адміністративну суді м. Дніпра (вул. Янгеля, 4), відбудеться розгляд судового позову Благодійного Товариства «Мережа м. Дніпро» до Головного управління Держпраці щодо скасування Постанови про накладення на громадську організацію штрафу у 8 млн.грн.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на прес-службу громадської організації.
23-27 серпня Головне управління Держпраці у Дніпропетровській області здійснило «інспекційне відвідування» Благодійного Товариства «МЕРЕЖА», за результатами якого винесло Постанову про накладення штрафу у розмірі 8,153 млн. грн. Єдине порушення, яке виявили інспектори – нібито допущення працівників організації до роботи без оформлення трудових відносин. Але всі працівники організації були оформлені у встановленому законом порядку за цивільно-правовими договорами.
Це вперше на громадську організацію держустанова накладає штраф у такому розмірі. Наразі діяльність благодійного товариства фактично паралізована, а тисячі хворих ризикують залишитися без допомоги. Благодійне Товариство «Мережа м. Дніпро» надає соціальну підтримку близько 2300 хворим на ВІЛ/СНІД, в тому числі, 560 дітям, 70% з яких – сироти. Представники організації працюють на базі СНІД-центрів та кабінетів «Довіра» у 14 містах та районах Дніпропетровської області. За суму, на яку хочуть оштрафувати фонд, організація могла б надати послуги щонайменше одній тисячі хворих в усій області.
Керівники Благодійного Товариства звернулися Дніпропетровського окружного адміністративного суду із позовом про скасування Постанови. Наразі суддяГолобутовський Р.З. призупинив дію Постанови про накладення штрафу та відстрочив виплату судового збору у 120 тис. грн.. до винесення остаточного рішення.
За данними ЗМІ Дніпропетровщина займає лідируючу позицію за кількістю осіб хворих на ВІЛ/СНІД.