Четвертий Всеукраїнський фестиваль блогерів «Дніпровський пост»: як проходитиме захід цьогоріч

18.09.2020 09:35   -

26 та 27 вересня в Дніпрі відбудеться четвертий Всеукраїнський фестиваль блогерів «Дніпровський пост». Участь у заході візьмуть близько ста володарів думок з різних інтернет-галузей, у тому числі популярних соціальних мереж Instagram та TikTok.

Дніпряни та гості міста вже традиційно зможуть безкоштовно відвідати три тематичні локації.

«У Дніпрі відбувається багато цікавих заходів у рамках програми «Культурна столиця». Незвична та нешаблонна подія, яка цього року проходитиме вже вчетверте – Всеукраїнський фестиваль блогерів «Дніпровський пост» – не виключення. Ми рухаємося вперед, привносимо щороку щось нове: нові підходи, нові теми, нові учасники тощо. Запрошуємо містян взяти участь у фестивалі»,- сказав начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Євген Хорошилов.

Цього року під час проведення «Дніпровського посту» діятимуть певні карантинні обмеження щодо кількості людей на локаціях. Тому для того, щоб стати гостем фестивалю, потрібно попередньо зареєструватися тут http://bloggers.dp.ua/

«Цього року між коронавірусом та «Культурною столицею» йде серйозна битва. Ми стикаємося з якимись перешкодами, й не стільки із вірусом, скільки з реакцією київської влади. Дніпро старається не втрачати території, які були завойовані «Культурною столицею». Тому Всеукраїнський  фестиваль блогерів «Дніпровський пост» проходитиме гідно. Це такий особливий захід, на якому будуть ті, хто там має бути», – зазначив керівник Художньої ради при міському голові Григорій Гельфер.

Впродовж фестивалю працюватимуть три майданчики, де учасники обговорюватимуть різні теми.

Перша локація – Creative States (вул. Барикадна, 16). Резидентами тут будуть представники найбільших IT-компаній. Заявлена тема – «Бізнес та блогери».

Другою локацією стане сквер «Прибережний». Там своїми надбаннями ділитимуться лідери сучасних соцмереж Instagram та TikTok.

Третій майданчик, присвячений Facebook, буде розташований в Bubamara Concert Hall (вул. Володимира Вернадського, 1-3). 

«Я розповім про локацію, якою опікуюся – це Facebook. Цього разу не буде багатолюдних панелей, до яких звикли гості фестивалю. Буде 8 творчих зустрічей:  4 –  в суботу та 4 – в неділю. Вони проходитимуть в Bubamara Concert Hall, що на вулиці Вернадського, 1-3. На локації не буде мільйонерів, таких як в Instagram та TikTok, я маю на увазі  мільйонерів з точки зору кількості фоловерів та підписників. Будуть багатотисячники, але вони мільйонери з точки зору нейронів, ІQ, з точки зору власних поглядів та власних думок. Це відомі і дуже різні люди. Підкреслю, зустрічі будуть з одним або двома блогерами, це відповіді на питання, купа цікавої інформації, в тому числі інсайдерської», – зауважив  позаштатний радник міського голови з питань культури Євген Гендін.

Цього року вперше за перебігом фестивалю можна буде стежити онлайн на платформі hover.link.

«Протикарантинні заходи внесуть деякі зміни в проведення фестивалю. Наші майданчики цього року не будуть багатолюдними. Ми відкриваємо попередню реєстрацію, і ті, хто її пройде, зможуть відвідати «Дніпровський пост», всі інші матимуть змогу стежити за перебігом подій онлайн. Це, до речі, нова можливість та нові перспективи для розвитку фестивалю. Також слід зазначити, що цього року захід має  соціальну та пізнавальну мету. Дуже багато уваги приділятиметься культурному поводженню в соціальних мережах. Ми сподіваємося, що за допомогою програми «Культурна столиця» вся Україна отримає певні правила, від яких буде зиск перш за все підростаючому поколінню», – підсумував голова «Yuccies» Фундацiї креативного бiзнесу Руслан Анфiлов.