Черговий по місту здійснив моніторинг у річці Дніпро: якість води у межах норми

21.06.2023 20:07   -

Щотижня, попри заборону купання на пляжах Дніпра, спеціалісти департаменту екології ДМР продовжують брати проби води у річці – визначають рівень забруднення, інтенсивність цвітіння, наявність бактерій та патогенних мікроорганізмів. 

Враховуючи занепокоєння місцевих жителів через підрив Каховської ГЕС, сьогодні черговий по місту, директор департаменту екологічної політики ДМР Олег Семенко спільно з представниками КП «Центр екологічного моніторингу» ДОР провели перевірку якості річкової води в межах міста. 

«Можемо сказати, що ми не бачимо критичних перевищень в якості води. Є літня динаміка, тобто підвищення певних азотних речовин, кольору води та решти показників. Але це не є відмінним від сезонних показників», – говорить Олексій Ангурець, заступник директора КП «Центр екологічного моніторингу» ДОР. 

Щотижневий контроль якості води у річці Дніпрі в межах міста здійснюється з метою оперативного реагування у разі виявлення загрози та своєчасного сповіщення населення. 

Крім того, під час інспекційного об’їзду  черговий по місту  перевірив виконання доручення міського голови Бориса Філатова щодо ліквації стихійних сміттєзвалищ. На середину травня у  Дніпрі нараховувалося близько 300 таких локацій. Станом на сьогодні ліквідовано 30, з них вивезено більше ніж 5 000 м3 непотребу. Нині роботи ведуться за адресою: вул. Платона Петряєва, 27.

«Неконтрольоване звалище, розташоване у Новокодацькому районі, має площу 15 кв. м та об’єм приблизно 10 куб. м. Виникло воно внаслідок недотримання мешканцями правил поводження з відходами. Сміттєзвалище підлягає ліквідації.  До його прибирання залучено фронтальний навантажувач та самоскид. Роботи буде виконано  протягом дня», – прокоментував Олег Семенко, директор департаменту екологічної політики ДМР.

Заявки від мешканців  щодо ліквідації стихійних сміттєзвалищ приймаються на Єдину гарячу лінію Дніпровської міської ради:

(056) 732-12-12   

(095) 732-12-12   

(096) 732-12-12   

(073) 732-12-12

Наступною локацією інспекційного об’їзду стало укриття, розташоване у школі № 67 (пров. Євгена Коновальця, 6).  

«Абсолютно нормальне тимчасове укриття. Дотримано усіх будівельних особливостей, все за протоколом – що потрібно. Укриття розраховано на 400 осіб. Усе є: вода, медпункт, туалети, wi-fi, аварійні виходи. Тому претензій немає, все зроблено як треба», – зазначив Олег Семенко.