Черговий по місту перевірив, як тривають аварійно-відновлювальні роботи каналізаційних мереж у Дніпрі, та як ліквідують аварії водопровідних мереж

24.08.2024 14:06   -

КП «Дніпроводоканал» продовжує невпинно працювати. Нині вони очищають каналізаційні мережі у Шевченківському районі міста на просп. Богдана Хмельницького, 142.

«Через те, що мешканці скидають у каналізацію все підряд,  доводиться на таких засміченнях довго працювати. Ми знаходимо різноманітний непотріб від предметів жіночої гігієни до пляшок та іншого», – розповів начальник зміни РЕКМ – 1 КП «Дніпроводоканал» Дніпровської міської ради Володимир Галка.

Аби ліквідувати це засмічення, комунальники залучили сучасну спеціалізовану техніку, яка забезпечує точне виявлення місць засмічення та пошкодження трубопроводів. А ще вона дозволяє ефективно та оперативно усувати аварії на міських мережах водовідведення.

І подібних заявок на гарячу лінію контакт – центру надходить понад 50 щодня. 

«Завдяки професійності та злагодженій роботі наших фахівців, кожна заявка опрацьовується в найкоротші терміни, а проблеми оперативно вирішуються. Ліквідація аварій відбувається завдяки залученню сучасного обладнання, роботі злагодженої команди професіоналів, а також завдяки чіткому плану дій, який дозволяє мінімізувати незручності для мешканців міста під час проведення робіт. Але хочеться, аби і мешканці відповідально ставились до використання каналізаційних мереж та не викидали туди все підряд. Бо це не лише допоможе уникнути аварій, але й забезпечить безперебійну роботу системи водовідведення, що є важливим для комфортного життя кожного з нас. Пам’ятайте, що правильне використання каналізаційної системи – це внесок у чистоту та благоустрій нашого міста», – зазначив директор КП «Дніпроводоканал» Дніпровської міської ради Юрій Гамазинський, який 24 серпня чергує по місту. 

Він також перевірив, як комунальники усувають аварію на водопровідних мережах. Така сталась по вул. Якова Самарського, 2. Для її усунення залучили водопровідну бригаду Соборного району та 5 одиниць спеціальної техніки.

«Тут стався порив на трубі діаметром 100 мм. Наша бригада прибула в найкоротший час на місце аварії, перекрили воду по пров. Барикадний. І плануємо приблизно за 3 години усунути цей порив», – розповів бригадир водопровідної бригади Соборного району КП «Дніпроводоканал» Дніпровської міської ради Леонід Омельченко. 

Водопровідні мережі міста – це складна інженерна система, загальна довжина якої становить 2,2 тисячі кілометрів. Вони включають не лише труби, а й насосні станції та інші важливі об’єкти інфраструктури. 

Щоденна робота цієї системи потребує ретельного контролю, зазначає черговий по місту, а також – технічного обслуговування та оперативного реагування на будь-які аварійні ситуації. Для усунення аварій водоканал використовує сучасне обладнання, що дозволяє максимально швидко ліквідувати пошкодження і відновити подачу води. 

«Однією з головних задач КП «Дніпроводоканал» є оперативне реагування на всі аварійні ситуації, що трапляються в нашому місті кожного дня. На гарячу лінію контакт – центру щоденно надходить понад 80-90 заявок щодо аварійних пошкоджень, з них пов’язаних з водопостачанням – понад 30. По всім заявкам аварійні бригади завжди оперативно усувають пошкодження на мережах. Наші фахівці прикладають максимум зусиль для того, щоб мешканці Дніпра завжди були забезпечені водою. Ми розуміємо важливість стабільного водопостачання для міста і тому працюємо 24/7, аби ліквідувати аварії в найкоротші терміни», — підкреслив Юрій Гамазинський.