Черговий по місту перевірив, як організований громадський порядок у Дніпрі на Великдень

16.04.2023 15:53   -

70 екіпажів та понад 300 співробітників. Саме таку кількість патрульної поліції залучили для охорони громадського порядку на Великоднє свято. Значна кількість патрулів чергує біля Свято-Троїцького кафедрального собору.

«Сьогодні, я, як черговий по місту, перевірив виконання доручення міського голови, а саме –  взаємодію місцевої влади з патрульною поліцією, а також рівень безпеки в місті на Великоднє свято. Зокрема, тут на місці чергує велика кількість співробітників поліції, які забезпечують охорону громадського порядку. Також вони слідкують за безпекою дорожнього руху та здійснюють нагляд за правопорядком. Служба організована добре, на мій погляд, достатня кількість співробітників, які пильно здійснюють нагляд за правопорядком», – зазначив заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту Дмитро Редька, який 16 квітня є черговим по місту.

Зі свого боку, старший інспектор пресслужби управління патрульної поліції Дніпропетровської області, капітан поліції Павло Карманов додав: «Охорона громадського порядку – це є завдання патрульної поліції, тим паче це стосується Великодня. Зокрема сьогодні працюємо в посиленому режимі. У разі необхідності кількість патрулів та співробітників ми можемо збільшити, але поки ситуація під повним контролем. Співробітники розміщені по всім локаціям у Дніпрі. Сподіваємось, що сьогодні провокацій ніяких не буде, але ми готові завжди до припинення будь-яких правопорушень. Проте ми сподіваємось, що свято пройде без ексцесів та без значних правопорушень».

Також черговий по місту завітав і до храму Святого Апостола Андрія Первозваного. Там також чергують співробітники патрульної поліції.

«На цій локації громадський порядок під контролем поліції, співробітники на місці, біля культових споруд здійснюють нагляд. Також додам, що цьогоріч за дорученням міського голови Дніпра ми плануємо виділити субвенцію патрульній поліції, яка обслуговує безпосередньо місто Дніпро. Ця субвенція буде призначена на придбання транспортного засобу, який необхідний для патрулювання вулицями міста, на закупівлю паливно-мастильних матеріалів, а також на інші технічні потреби. Бо ми розуміємо, що служба поліції є дуже важливою та важкою, саме тому зі свого боку допомагаємо», – підсумував Дмитро Редька.