Чергова невдача Маска

30.03.2021 17:09   -

Запуск прототипу у вівторок відбувся на пусковому комплексі SpaceX біля містечка Бока Чика у штаті Техас попри туманну погоду.

Під час тесту SN11 успішно піднявся на заплановану висоту в 10 кілометрів, перейшов у горизонтальне положення та почав зниження для посадки. Після цього відео, що транслювалося з камери на борту самого прототипу, зависло, але було чутно звуки ймовірного вибуху на тлі. Зв’язок з прототипом корабля також обірвався, – повідомляє cnbc.

Приблизно через півгодини після тесту Маск написав у Twitter, що ”принаймні кратер знаходиться в потрібному місці!”

“Щось суттєве сталося незабаром після початку посадки. Потрібно знати, що це було колись, ми можемо вивчити шматочки пізніше сьогодні”, – пояснив Маск.

Контрольований аеродинамічний спуск із закрилками кузова та можливістю вертикальної посадки в поєднанні з поповненням у космосі є критично важливим для посадки космічного корабля в пункти призначення по всій Сонячній системі, де не існує підготовлених поверхонь або злітно-посадкових смуг, і повернення на Землю. Ця можливість дозволить повністю використовувати багаторазову транспортну систему, призначену для перевезення як екіпажу, так і вантажу на тривалих міжпланетних рейсах, а також допоможе людству повернутися на Місяць і подорожувати до Марса та за його межами.