Через порушення карантину на Великдень поліцією відкрито кримінальні справи

20.04.2020 12:40   -
Автор:

На Великдень загалом громадяни дотримували карантину, втім випадки порушення все ж були.
«… впродовж доби зафіксовано випадки присутності понад 10 вірян у храмах, у тому числі без засобів індивідуального захисту у 19-ти культових спорудах на території 13-ти областей. Поліцейські склали три адміністративні протоколи та розпочали одне кримінальне провадження. Решта матеріалів ретельно вивчається для прийняття законного рішення», – сказано в повідомленні Нацполіції у Фейсбук.
Кримінальне провадження проти керівників УПЦ МП розпочато поліцією за проведення всупереч постановам влади масових заходів на Великдень. Заходи було проведено на Тернопольщині у Почаївській Свято-Успенській лаврі та у Святогірській Свято-Успенській лаврі на Донеччині, що належать УПЦ МП (Російській Православній Церкві).
Світлина від Національна поліція України.
Попри поліцейські кордони, у кожен храм на службу прийшло біля 300 людей.
«Божественна літургія у Почаївській Свято-Успенській лаврі відбулася за участю великої кількості вірян. Згідно із попередніми домовленостями з духовенством Почаївської лаври, богослужіння мало проводитися з виконанням всіх умов та правил карантину. Прихожани мали перебувати на прилеглій території, а не в храмі. Пасхальне богослужіння розпочалося о 23-й годині. В цей час поліцейські зафіксували скупчення людей у храмі, ще кілька десятків прихожан перебували на вулиці. Переважна більшість не дотримувалися дистанції. Окрім того, під час релігійної відправи духовенство відчинило двері монастиря, й віряни, всупереч встановленим обмеженням, почали заходити всередину», – повідомляє УП з посиланням на Нацполіцію.
За обома фактами розпочато кримінальні провадження за статтею 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.
Карантин у Чернівцях - попри карантин біля храмів сьогодні ...