Через підрив на вибуховому пристрої військовослужбовець підрозділу ООС отримав поранення

13.12.2021 08:44   -

Прес-служба ООС повідомила, що минулої доби, 12 грудня, внаслідок підриву на вибуховому пристрої противника один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав мінно-вибухову травму. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – середньої тяжкості.

Загалом, упродовж минулої доби, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 4 порушення режиму припинення вогню.

Поблизу населеного пункту ТАЛАКІВКА ворог вів вогонь з ручних протитанкових гранатометів. В напрямку КРИМСЬКОГО окупанти здійснили обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. В районі ПОПАСНОЇ та КАТЕРИНІВКИ, що на Луганщині, противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї“, – сазано в повідомленні.

Станом на 7 годину ранку, 13 грудня, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Нагадаємо, що 9 грудня 2021 року на позачерговому засіданні ТКГ Україною, з метою забезпечення сталого перемир’я, а також реалізації пункту 3 Комплексу заходів щодо виконання Мінських угод, що передбачає забезпечення ефективного моніторингу та верифікації режиму припинення вогню, було запропоновано розширити склад Спільного центру контролю та координації не лише підписантами Комплексу заходів щодо виконання Мінських угод, а й уповноваженими представниками країн-учасниць Нормандського формату (за їхньою згодою) як незалежною стороною.

Ця пропозиція була категорично відкинута Російською Федерацією.