Через “оптимізацію” дніпровські школярі залишаться без гуртків

13.09.2018 14:00   -
Автор:

Через скорочення витрат на освітню сферу, дніпровські школярі залишаються без гуртків, які діяли при навчальних закладах. Про це пише “Дніпроград” з посиланням на власні джерела у Департаменті гуманітарної політики міськради, повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО, ГОЛОВНЕ“.
Як розповів співробітник департаменту, наразі школам скоротили фінансування гуртків. А саме прибрали ставки вчителям на позакласну діяльність (саме організацію і ведення гуртків). Згідно із документами, раніше на кожну школу, в залежності від кількості класів, виділялися гроші на позакласну роботу, але цьогоріч міськрада самостійно вирішила прибрати такий пункт у бюджеті.
Варто зауважити, що це відбувається без жодних наказів – вчителям просто сказали, що грошей не буде. Відповідно, безкоштовно ніхто не працюватиме і не вестиме гуртки після уроків. А це, у свою чергу, веде до того, що тисячі школярі наразі позбавлені права розвивати свої таланти в гуртках, які для багатьох стали “трамліном” у мистецтво чи науку.
Швидше за все, такі дії департамент гумполітики провдить в рамках скандальної “оптимізації” шкіл і сумнозвісного наказу №29, згідно якого в навчальних закладах міста масово звільняють персонал.