Через обстріл терористив на Донбасі поранено українського військового

27.08.2021 08:24   -

Прес-служба ООС повідомила, що минулої доби, 26 серпня, в результаті обстрілу українських позицій проросійськими бойовиками було поранено українського військовослужбовця.

Внаслідок ворожих обстрілів один український військовий дістав вогнепальне поранення. Воїн перебуває у лікувальному закладі. Стан його здоров’я – задовільний“, – сказано в повідомленні.

Загалом, протягом минулої доби, 26 серпня, було зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Поблизу населеного пункту Оріхове противник вів вогонь з протитанкових ракетних комплексів; біля Авдіївки російські окупанти обстрілювали наші позиції з мінометів 82-го калібру; в районі Новолуганського російські найманці вели вогонь зі стрілецької зброї.

Станом на 7 годину ранку, 27 серпня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Окрім обстрілів військових позицій, проросійські бойовики часто використовують зброю для обстрілів мирних помшкань у населених пунктах. Так, 25 серпня у проміжок часу з 19.10 по 19.20 окупантами було здійснено обстріл населеного пункту Травневе з автоматичного гранатомета АГС. Вогонь вівся з окупованого населеного пункту Гольмівський. Внаслідок обстрілу було пошкоджено будинок та територія приватного домоволодіння по вулиці Центральна, 4.