Через обстріл терористами тилових позицій ЗСУ на Донбасі було поранено 7 українських військових

27.07.2021 07:07   -

26 липня російсько-терористичні війська здійснили нахабний обстріл КСП одного з батальйонів ЗСУ, використавши великокаліберну артилерію – 122 та 152 мм. В результаті обстрілу було поранено 7 українських військовослужбовців, три з яких – жінки.

Внаслідок ворожих обстрілів чотири військовослужбовці отримали осколкові поранення, ще троє – бойові травмування. Поранені перебувають у лікувальному закладі. Стан здоров’я одного військовослужбовця – тяжкий, одного – середньої тяжкості, п’ятьох – задовільний. На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь“, – сухо відзвітувала прес-служба ООС.

А ось інші джерела наводять більш детальну інформацію, згідно з якою, вогнем артилерії було уражено позиції ЗСУ в тилу, а окрім поранених, українська армія втратила кілька одиниць техніки.

Сьогодні зранку росіяни обстріляли з артилерії піхотну бригаду, яка була за 17 кілометрів від фронту. Сім поранених, з них п’ятеро жінок. Згоріло кілька одиниць техніки. Але фіг з ним, з тим залізом, люди важливіші. І це диво, що ніхто не загинув… Обстріл батареєю арти з коригуванням через безпілотники «Орлан» тилового району у мирній зоні при міжнародних свідках — значить тільки те, що сторона забила на домовленості і їй плювати на наслідки. Це демонстрація, що «ми можемо, і нічого нам за це не буде», причому демонстрація вельми переконлива“, – коментує ситуацію політична сила Демсокира.

Колишній позаштатний радник при Міноборони Юрій Бутусов теж надав деякі подробиці.

Сегодня (26 июля – Ред.) в 6.30 российские войска обстреляли командный пункт 13-го батальона 58-й механизированной бригады в районе Донецка. По данным источников, по украинским позициям было выпущено не менее 25 снарядов, калибра 122 – 152 мм, обстрел вели российские САУ прямо из поселка Лозовое под Донецком. В результате обстрела 1 военнослужащая получила тяжелое ранение (состояние стабильное), 3 военнослужащих получили легкие ранения, 3 получили баротравмы от близких разрывов.Обстрел корректировался с российского беспилотника. В результате прямого попадания уничтожена в капонире грузовая машина ЗИЛ-131, еще четыре грузовых машины, также укрытые в капонирах, получили легкие повреждения от осколков, поврежденная техника ремонтируется в полевых условиях. Наши войска в данном районе открыли ответный огонь по выявленным огневым точкам и наблюдательным пунктам противника. Однако по позициям российских САУ в Лозовом огонь не вели, во избежание попаданий по домам мирных жителей“, – написав Бутусов.