Через коронавірус на Дніпропетровщині закрито 4 школи

22.09.2020 04:35   -

Через поширення коронавірусу серед учнів шкіл і та працівників навчальних закладів у Дніпропетровській області кілька шкіл закрили на карантин, – повідомляє Суспільне.

Зокрема йдеться про 4 навчальні заклади – навчально-виховний комплекс №137, Жовтоолександрівська загальноосвітня школа П’ятихатського району, Преображенський навчально-виховний комплекс Томаківського району, Межівська загально-освітня школа №2 Межівського району.

Раніше через карантин не працювала Саксаганська загально-освітня школа П’ятихатського району, але вчора, 21 вересня, ця школа поновила навчання дітей.

Основними проблемами шкіл на фоні епідемії називають недотримання карантинних засобів, нехтування соціальною дистанцією та відсутністю належних засобів індивідуального захисту.

“В цих закладах ми маємо порушення, коли у їдальнях не дотримуються соціальної дистанції. Ми проводимо роз’яснювальну роботу серед персоналу і дітей. Інколи ми реєструємо, що у працівників школи немає 5-денного запасу засобів індивідуального захисту. Або своєчасно не замінили антисептики, дезінфікуючі засоби, не поставили рушники”, – сказала Неля Полюхович, начальниця відділу санепідемнагляду та організації розслідувань спалахів Держпродспоживслужби в області.

Сайт 9-го дніпровського телеканалу