Через фінансові порушення “Нафтогаз” завдав збитків для держбюджету на 75 мільярдів

08.10.2020 20:37   -

Державна аудиторська служба України провела моніторинг діяльності НАК “Нафтогаз України” за період з 1 жовтня 2018 року по 31 грудня 2019 року і виявила, що ця компанія завдала українському бюджету збитків аж на 75,5 мільярдів гривень, – повідомляє Економічна правда.

В листі керівника Служби до прем’єр-міністра Шмигаля відзначається, що попри прибутки Нафтогазу в попередні роки, загалом через фінансові порушення компанія є збитковою. “Загалом ревізією “Нафтогазу” встановлено фінансових порушень та виявлено фактів неефективних управлінських дій або ризикових операцій, що призвели або можуть призвести до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 176 млрд гривень, у тому числі фінансових порушень, що призвели до втрат у 75,5 млрд гривень“, – повідомляється в листі.

Нагадаємо, що інформація про великі проблеми у Нафтогазі була опублікована у ЗМІ раніше, втім офіційні представники компанії намагалися це заперечити.

Юрій Вітренко, колишній виконавчий директор НАК «Нафтогаз України» (до липня 2020 року), тоді прокоментував інформацію про те, що компанія, що останніми роками стала прибутковою і суттєво поповнювала держбюджет, тепер знову стала збитковою: «Приїхали? Нафтогаз знову став збитковим. Мінус 11,5 мільярдів грн за півроку! Нам ці цифри довго не показували, затримуючи публікацією звітності у порушення вимог законодавства«, — написав раніше Вітренко у Фейсбук.