Чемпіонат Дніпра з плавання серед дівчат та юнаків зібрав рекордну кількість учасників

31.01.2020 16:14   -
Автор:

31 січня у Палаці водних видів спорту «Метеор» розпочався традиційний міський чемпіонат з плавання серед дівчат та юнаків. Захід проходить у рамках програми Бориса Філатова «Дніпро – спортивна столиця». Цього року чемпіонат зібрав рекордну кількість учасників – близько 650 спортсменів.
«Ми хочемо відповідати девізу нашого міста «Дніпро – спортивна столиця», тому чемпіонат зібрав максимальну кількість учасників у порівнянні з попередніми роками. Це представники всіх спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл і спортивних клубів міста 5 вікових категорій – від 2006 року народження до 2010-го і молодше. Спеціальні гості нашого чемпіонату – дві команди з Туреччини. Також у змаганнях беруть участь спортсмени категорії «мастерс» – це імениті плавці, які змагатимуться поза конкурсом», – розповів про деталі президент Федерації плавання Дніпра Андрій Лисенко.
Чемпіонат міста з плавання серед дівчат та юнаків за участю спортсменів з Туреччини триватиме до 2 лютого. Плавці змагатимуться у різних видах програми. Початок – щодня о 13:00.
«Це новий виток у розвитку спортивних змагань з плавання, адже цей вже традиційний чемпіонат зібрав рекордну кількість учасників. Навіть чемпіонат України не збирає стільки. Це говорить про високий рівень організації та популярність серед спортсменів. Крім того, всі учасники змагань отримають нагороди, пам’ятні та цінні призи», – відзначив начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олександр Осипов.

Спортсмени з Туреччини у захваті від рівня організації чемпіонату.
«Наша команда представляє Туреччину, місто Анкара. Ми вперше в Україні і Дніпрі відповідно. Наша мета – розвивати культуру спорту як у своїй державі, так і поза її межами, також ми за здорову конкуренцію. Мені подобається рівень організації змагань, ми задоволені», – розповів тренер спортивної команди з Туреччини Їгіт Танілкан.

9-річна Анастасія Шкітак не вперше бере участь у змаганнях. Каже, що їй подобається відчуття духу суперництва.
«Я вже звикла до змагань, адже часто беру у них участь. Я вже маю певні досягнення, так, наприклад, я перша у своїй групі й 11-та в Україні у своїй категорії. Сьогодні бачила виступ турецьких спортсменів, вони показують хороші результати. Ці змагання обіцяють бути цікавими», – поділилася враженнями дівчина.

Днепр.Главное