Чаус розповів про викрадення: вимагали підписати свідчення проти Порошенка

09.02.2022 10:22   -

Скандальний екссуддя Микола Чаус з’явився на відео та заявив, що викрадачі нібито вибивали з нього свідчення проти п’ятого президента Петра Порошенка. Фрагмент інтерв’ю з екссуддею виклав у YouTube нардеп партії Порошенка Європейська солідарність Володимир Ар’єв.

У ролику Чаус стверджує, що викрадачі змушували його на камеру підписатися під наперед заготовленими відповідями на “близько 100 питань”.

Ар’єв : “Фактично з вас вибивали свідчення?”

Чаус : “Сказали: поки не напишеш “їхав з Києва літаком і був у кабінеті у Порошенка, отримав від нього особисту вказівку засудити Корбана” – живим з підвалу не вийдеш”.

Член команди Порошенка заявив, що опублікував “лише малу частину одкровень” екс-судді, які є у його розпорядженні. Він, не наводячи доказів, звинуватив у викраденні Чауса Головне управління розвідки Міноборони України під керівництвом Кирила Буданова та команду президента Володимира Зеленського.

Чауса з 2016 року підозрюють у отриманні хабара $150 000 . НАБУ взяли суддю “на гарячому”, коли він закопував отримані гроші у двох скляних банках у дворі власного будинку. У тому ж році Чаус втік до Молдови .

3 квітня 2021 року невідомі викрали Чауса в Кишиневі . У Генпрокуратурі Молдови заявили, що до викрадення нібито причетні українські спецслужби . Повідомлялося , що президент Молдови Санду двічі намагалася поговорити із Зеленським про цю справу, але “безуспішно”.

30 липня 2021-го Чауса виявили в одному із сіл Вінницької області , у серпні НАБУ затримало його у лікарні Феофанія, а ВАКС відправив екс-суддю під домашній арешт . Чаус заявив на засіданні, що його “хотіли вбити”, і що він зміг втекти та пройшов пішки 50 км.