Частина навчань “Sea Breeze 22” пройде на Дніпрі

15.01.2022 11:42   -

Морська охорона Державна прикордонна служба України на навчаннях “Sea Breeze” буде представлена дев’ятьома одиницями корабельно-катерного складу, – повідомляє Морська охорона Держприкордонслужби України.

На річковій ділянці, а цього року це не Дунай, а Дніпро – планується залучити до спільних дій з ВМС України сили Ізмаїльського загону Морської охорони.

Такі плани були озвучені в ході початкової конференції цьогорічних навчань “Sea Breeze”, яка проходить в Одесі.

Конференція цьогорічних навчань "Sea Breeze". Січень 2022. Фото: Морська охорона Держприкордонслужби України

Корабельно-катерний склад Морської охорони у складі інтернаціональних та міжвідомчих тактичних груп здійснюватиме багато навчальних вправ.

Зокрема буде відпрацьовано контроль цивільного судноплавства, маневрування, рятування людей, що умовно потерпатимуть за бортом.

Також будуть проходити заходи протиповітряної оборони від імітації авіаударів по тактичних групах в морі та артилерійські стрільби.

На навчаннях “Sea Breeze” відпрацьовується й протидиверсійна оборона корабля та дії для пошуку судна-порушника.

Спецпризначенці Морської охорони традиційно братимуть участь у водолазному та протидиверсійному компонентах, де відпрацьовуватимуть весь спектр підготовки від повітряних атак і висадки з гелікоптера до виявлення, підняття та знешкодження небезпечних об’єктів з під води.

Багатонаціональний морський штаб навчаннями Sea Breeze 2018 управляє силами з моря

Нагадаємо, на навчаннях “Sea Breeze” 2021 року спецпризначенці України та Польщі відпрацювали штурм судна “Горлівка”.

Навчання “Sea Breeze” – багатонаціональні військові навчання, які проводяться на території України, починаючи з 1997 року. Співорганізаторами навчань виступають Україна та США.

Відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних та військових відносин між Міноборони США і Міноборони України від 1993 року.