Бужанський хоче скасувати штрафи за відмову обслуговувати українською мовою

21.12.2020 22:19   -

Народний депутат Максим Бужанський та ще близько 30 його колег із фракції “Слуга народу” пропонують скасувати штрафи за відмову обслуговувати державною мовою, що передбачене статтею 30 закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, – повідомляє УП.

Бужанський давно виступає проти згаданого закону і наразі заявляє, що стаття 30 є абсурдною і сприятиме “доносам”.

Это абсурд, бизнес обязан только платить налоги, и ничего больше, остальное регулирует рынок. Я не хочу ничего менять по частям в самом законе о языке, он весь кривой. Но предлагаю просто отменить эти штрафы, и решить этот вопрос таким образом, а не плодить доносчиков“, – написав Бужанський.

Законопроєкт також підписали Олександр Дубінський, Данило Гетманцев, Євгеній Брагар, Олександр Качура та інші.

Нагадаємо, що вже з 16 січня 2021 року в силу мають вступити положення закону про функціонування української мови як державної.

«З 16 січня 2021 року мова обслуговування споживачів – українська! Відповідно до статті 30 Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, всі надавачі послуг, незалежно від форми власності, зобов’язані обслуговувати споживачів і надавати інформацію про товари і послуги державною мовою«, — нагадав раніше уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.