Буклет, комікс, настільна гра та 3D пазл: у Дніпрі представили серію продукції про Олександра Поля «Дніпрополь»

02.07.2021 20:19   -

У музеї історії Дніпра провели презентацію «Збери свою Дніпрополію», де представили серію продукції про Олександра Поля – буклет «Олександр Поль: 15 цікавих історій», комікс «SUPERPOL. Той, що ніколи не здавався», настільну гру «Дніпрополія» та 3D пазл «Амурський міст».

«Дніпро завжди пам’ятає і шанує своїх земляків, тим більше таких видатних, як Олександр Поль, який свого часу кардинально змінив місію нашого міста, перетворивши його на індустріальний центр. Щоб розказати дніпрянам, гостям міста про фантастичну постать нашого земляка, започаткували серію сувенірної продукції, пов’язану з Олександром Полем «Дніпрополь», яка включає буклет, комікс, настільну гру та 3D пазл. Плануємо, на цьому на зупинятися і розширювати колекцію, щоб у доступній формі якомога більше людей дізнавалися про Поля», – сказав під час презентації начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.

Представник мерії також додав, що спершу продукція буде для рекламних кампаній музею історії Дніпра, а у подальшому, планується, що їх можна буде придбати в онлайн-магазині музею.

Зі свого боку директор КП «Музей історії Дніпра» ДМР Олег Репан зазначив, що з презентованою продукцією можна буде також ознайомитися, завітавши безпосередньо до музею: «Буклет, комікс, настільна гра та 3D пазл – усе це форми представлення пам’яті про Олександра Поля. Першим етапом були наукові дослідження про нього, монографії. На основі таких речей створили якісні продукти, які дозволяють говорити про Поля з різними людьми на різних майданчиках. Наприклад, буклет розповідає про 15 цікавих фактів з його життя, у коміксах – як Поль боровся за будівництво залізниці. 3D пазл «Амурський міст» – це, власне, про наслідок наполегливості Поля у тому, що залізниця пройшла через наше місто».