“Будуть стежити за всім”: Податківці хочуть запровадити новий метод контролю

11.09.2019 09:00   -
Автор:

Чиновники з податкової інспекції мають намір ввести в Україні новий метод контролю громадян української держави. Інспектори, зокрема, будуть відслідковувати, що купують українські громадяни, а також порівнювати їх доходи і витрати.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» із посиланням на «BUsinessUA».
Повідомляється, що такого роду нововведення прописано в проекті закону №1183 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо добровільного одноразової декларування активів фізичних осіб».
У свою чергу СЕО Legal House Наталія Радченко заявила: «Якщо перевищення буде трохи більше 40 000 гривень, а це близько десяти мінімальних зарплат, і людина не зможе документально підтвердити, звідки доходи, то його чекає донарахування прибуткового податку на суму перевищення витрат над доходами в розмірі 18,5 відсотка і штрафні санкції ». Такого роду новий вид контролю мають намір ввести в противагу податкової амністії, яку запропоновано провести з першого денний 2020 року до 31 травня того ж року. Відзначається також, що якщо ж людина самостійно прийме рішення подати одноразову декларацію, то він сам зможе визначити суму доходів, з якої потрібно заплатити податки, внісши при цьому в бюджет з цієї суми лише 9 відсотків податку, тобто 50 відсотків від звичайної ставки.