Бріджит Брінк стане новим послом США в Україні

26.04.2022 08:14   -

Президент Сполучених Штатів Джо Байден висунув Бріджит Брінк на посаду посла США в Україні.

Про це повідомили у Білому домі.

До цього вона обіймала посаду посла Спучених Штатів у Словаччині. Також працювала старшим радником і заступником помічника секретаря в Бюро з європейських та євразійських справ Державного департаменту США, координувала питання, пов’язані зі Східною Європою та Кавказом.

Також була заступником глави місії в посольствах США в Ташкенті та Тбілісі, директором з питань Егейського моря та Південного Кавказу у Раді національної безпеки. Також працювала в Держдепартаменті як заступник директора з питань Південної Європи.

6 травня 2019 року стало відомо, що посол США в Україні Марі Йованович завершує роботу. Вона терміново відбула до Вашингтону для консультацій. Йованович свідчила Конгресу у розслідуванні про можливий імпічмент тодішнього президента США Дональда Трампа.

Згодом Трамп вніс до Конгресу кандидатуру нового посла в Україні — 71-річного генерала Кіта Дейтона. Але процес його призначення затягнувся до президентських виборів у США, які Трамп програв. Тому нового посла США в Україні обирає вже адміністрація Джо Байдена.

2 лютого 2022 року міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підтвердив, що Україна отримала від США запит із кандидатурою нового посла.

Держсекретар США Ентоні Блінкен і міністр оборони Ллойд Остін на зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським анонсували повернення дипломатів США в Україну цього тижня.