Бразилія під час пандемії будує нову статую Христа, вищу за Спасителя в Ріо-де-Жанейро

12.04.2021 10:43   -

Ідея зведення нового пам’ятника належить місцевому політику Адроальдо Конзатті, який помер у березні через коронавірус. Проєкт обійшовся в $350 тисяч. Гроші на нього зібрали за рахунок пожертвувань приватних осіб і компаній, – повідомляє bbc.

Нова статуя Христа, яка будується в Бразилії в місті Енкантада, буде вищою за знамениту статую Спасителя в Ріо-де-Жанейро(38м).

Христос Покровитель у місті Енкантадо буде заввишки 43 м (140 футів) зі своїм постаментом, що зробить його третьою за висотою статуєю Ісуса у світі.

Минулого тижня, під час будівництва, яке було розпочато у 2019 році, до конструкції були додані голова та витягнуті руки.

Статуя Христа-Покровителя, Енкантадо, Бразилія

Очікується, що проєкт на суму 350 000 доларів (255 000 фунтів стерлінгів) буде завершено пізніше цього року, повідомляє Асоціація друзів Христа, яка його організовує.

Все фінансується за рахунок пожертв приватних осіб та компаній, додає асоціація.

Завширшки статуя з рук в руки становить 36 метрів. Зараз в основі каркасу будують шахту для ліфта та оглядовий майданчик. Закінчити будівництво планують до кінця 2021 року. Внутрішній підйомник доставить туристів до оглядової майданчика на висоту 40 метрів.