БПП можуть перейменувати на ЄС

13.05.2019 12:30   -
Автор:

Партію “Блок Петра Порошенка “Солідарність” можуть перейменувати на “Європейську солідарність”. Петро Порошенко планує серйозний ребрендинг своєї партії, про що розповів на закритій зустрічі з депутатами та міністрами БПП після поразки на виборах, пише “Українська правда” з посиланням на власні джерела.
Очікувалося, що її перейменують на “Солідарність”, але над назвою поки що думають. Можливо, партія стане “Європейською Солідарністю”, яку скорочуватимуть “ЄС”, що нагадуватиме виборцям, що Порошенко “головний євроінтегратор”.
Також зміниться склад партії, оскільки Порошенко хоче набрати у список молодих незаплямованих людей, які у своїх регіонах стали успішними завдяки реформам.
Молоді обличчя партія, балансуючи, міксуватиме з авторитетами. Наприклад, у своєму списку Порошенко хоче бачити Рефата Чубарова і Мустафу Джемілєва, громадського діяча Ігоря Козловського, героя України Володимира Жемчугова.
Не виникало запитань до “очищення” партії, чинний президент демонстративно відмежовується від свого оточення.
Близькі соратники Порошенка Ігор Кононенко, Сергій Березенко, Олександр Грановський обиратимуться до наступної ВР по мажоритарних округах. Але це не означає, що після виборів вони не приєднаються до фракції Петра Олексійовича.
Водночас чинний президент поки що вагається, чи йти йому особисто в наступний парламент, хоча частина оточення Порошенка категорично відмовляє його від цієї ідеї.