Борис Трейгерман: «Дніпропетровщина готова до проведення чесних виборів»

10.10.2014 17:15   -
Автор:

Наразі вже відведено приміщення для роботи окружних та дільничних виборчих комісій, всі окружні комісії забезпечені оргтехнікою, засобами зв’язку, обладнанням, інвентарем, всі дільниці в повному обсязі забезпечені скриньками для голосування та ін. Про це йшлося під час зустрічі радника голови облдержадміністрації Бориса Трейгермана та керівника Місії бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ зі спостереження за виборами народних депутатів Тана де Зулуета.
Про це повідомляє видання “ГЛАВНОЕ“.
«Через 2 тижні пройдуть вибори і головне завдання – зробити ці вибори чесними і прозорими. Влада сьогодні відкрита як ніколи, ми влаштовуємо зустрічі з молоддю і студентами, ми їм пояснюємо, щоб на цих виборах вони не продали свій голос, своє майбутнє, свою країну», – зазначив радник губернатора Дніпропетровської ОДА Борис Трейгерман.
Як розповів Борис Трегерман, для забезпечення оперативного вирішення проблемних питань у підготовці до виборів на Дніпропетровщині діє Обласний оперативний штаб. Аналогічні штаби створені в містах і районах області.
Глава Місії зі спостереження за виборами Тана де Зулуета відзначила: «Всі сторони продемонстрували високий ступінь готовності до забезпечення прозорості виборів, однак для цього необхідно ознайомитися з реаліями і викликами, з якими ви стикаєтесь при підготовці до виборчого процесу».
Наразі на Дніпропетровщині вже завершено створення дільничних виборчих комісій, створено 17 виборчих округів і 1770 виборчих дільниць, а також 4 спеціальні дільниці на тимчасовій основі (слідчі ізолятори).
У містах і районах області обладнано 676 стендів і 1165 дощок для розміщення агітації. На території області понад 60 засобів масової інформації (газети та телерадіокомпанії) офіційно беруть участь у виборчій компанії.
29 громадських організацій мають право мати своїх спостерігачів в Дніпропетровській області (всього ЦВК зареєструвала 37 таких організацій).
Міжнародні спостерігачі вже відвідали Дніпропетровськ, Павлоград, Новомосковськ, Кривий Ріг, Жовті Води, Васильківський, Дніпропетровський, Криничанський, Криворізький і Нікопольський райони.
Також ведеться робота з підготовки списку виборців, усуваються всі неточності.
Довідка. Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) – один з незалежних інститутів Організації з питань безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), який здійснює сприяння державам-учасницям Організації та громадянському суспільству в сфері розвитку демократії, забезпечення верховенства права, прав людини та національних меншин , терпимості та недискримінації і т.д.
На сьогоднішній день методологія БДІПЛ з довгострокового спостереження за виборами вважається найбільш ефективною в світі, а проміжний і остаточний звіт Бюро про відбулися вибори в державі-учасниці – найавторитетнішої оцінкою виборів.
Ступінь сприяння роботі спостерігачів БДІПЛ з боку держави-учасника під час спостереження за виборчим процесом, відображається в остаточному звіті спостережної місії.
Довгострокова спостережна місія БДІПЛ ОБСЄ зі спостереження за позачерговими парламентськими виборами в Україні (26.10.2014 р) розпочала свою роботу 19 вересня 2014 на запрошення Міністерства закордонних справ України.